De ontwerpers van de Selle Bassano willen slechts één doel bereiken: zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen zonder last van zadelpijn te hebben. Om deze reden hebben de mensen van Selle jarenlang met een groep urologen en met professionele fietsers onderzoek gedaan naar het fenomeen zadelpijn. Het resultaat van dit onderzoek heeft de oplossing tegen zadelpijn opgeleverd: Het Selle Bassano zadel.

Het Selle Bassano met het AntiCompression System is een zadel met een extra brede comfortabele zit, gevuld met siliconen. Deze is elastisch en waterdicht.

AntiCompression System

Het Selle Bassano zadel bevat het “AntiCompression System”. Dit is ontworpen met behulp van doktoren om de druk te verminderen op de ruggengraat tijdens het fietsen. Studies hebben bewezen dat deze druk moeheid, genitale doofheid en, in sommige gevallen zelfs impotentie kan veroorzaken. Vrouwelijke fietsers kunnen ook uitstekend het zadel gebruiken dankzij het ergonomisch ontwerp. Met verschillende zachte vlakken in het zadel, helpt het de pijn te doen verdwijnen die veroorzaakt wordt door gewone zadels. Het zadel geeft u een veel comfortabelere zit.

Dankzij dit zadel krijgt u weer plezier in het fietsen.

Bron: Selle Bassano